Belajar Langkah demi Langkah Daripada Pengalaman Sebenar Cara Membeli Rumah Pertama Walaupun Duit Tak Banyak

“JANGAN TAKUT BELI RUMAH PERTAMA WALAUPUN KEWANGAN BELUM KUKUH …”

INI ADALAH PRODUK DIGITAL

PERHATIAN

HARGA AKAN DINAIKKAN BILA-BILA MASA:

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Harga Biasa, RM299. Harga Sekarang Hanya RM 50. (JIMAT Lebih 70%)

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

TESTIMONI

Ramai orang teringin sangat miliki rumah sendiri tapi masih belum melakukannya…

Sebabnya,

  • mereka rasa mereka tak mampu
  • mereka ingat nak beli rumah kena banyak duit
  • tak tahu prosedur membeli
  • tak tahu nak pilih rumah jenis apa
  • tak tahu lokasi yang sesuai
  • tak tahu cara berurusan dengan bank
  • dan macam-macam lagi persoalan yang ada dalam minda

Ingat! Harga rumah makin lama makin mahal. Umur pula semakin lama semakin meningkat.

Silap langkah sampai ke akhir hayat pun tak ada rumah yang hendak diwarisi kepada keluarga.

Jangan sampai keluarga anda merempat tak ada tempat tinggal!

Kini anda boleh belajar cara-cara beli rumah pertama walaupun kewangan anda belum kukuh…

Hai, saya Zali

Dulu saya pun macam kebanyakan orang juga. Teringin sangat nak beli rumah tapi tak beli-beli juga sebab macam-macam benda saya fikirkan. Saya dah pergi banyak seminar tentang hartanah tapi masih juga rasa tak mampu nak beli rumah.

Bukan itu sahaja, saya juga pernah bekerja sebagai pembantu penilai hartanah selama 6 tahun, pun masih tak berani buat keputusan untuk membeli rumah.

Selain itu, saya juga tidak tahu kelayakan pinjaman saya, sebab saya tidak pernah ambil tahu tentang kelayakan saya.

Tambahan pula, saya pernah tanya dengan beberapa bank. Mereka kata gaji saya tak cukup.

Memang saya kecewanya tidak terkata. Tapi dari sinilah saya mula bernekad mencari jalan mencukupkan kelayakan saya. Macam-macam saya buat sampai saya terjumpa cara yang betul-betul “menjadi”.

Beli Rumah Sebenarnya Boleh Bermula Dengan Modal Yang Kecil. 

Alhamdulillah, setelah melakukan banyak kesilapan dan belajar “melalui pengalaman” sendiri (yang tak ada dalam seminar yang pernah saya hadiri) akhirnya saya berjaya membeli rumah pertama saya pada usia 31 tahun.

Barulah saya sedar bahawa pelaburan hartanah boleh dibuat secara kecil-kecilan tanpa perlu modal yang besar. Dan paling best kita buat duit melalui pelaburan hartanah walapun bermula dengan modal yang kecil.

Sejak itu, saya berjaya menambah rumah demi rumah dan melakukan pelaburan hartanah yang menguntungkan sehingga sekarang.

Kini, saya ingin berkongsi ilmu dan pengalaman saya ini kerana saya tidak mahu orang ramai melakukan kesilapan yang saya sudah buat.

Saya sebenarnya banyak buang masa. Sebenarnya rumah pertama adalah rumah yang kita layak beli. Saya juga ingin membuka minda orang ramai bahawa beli rumah pertama itu sebenarnya tidak susah seperti yang disangka.

Saya telah hasilkan satu ebook khas untuk saya kongsikan langkah demi langkah dan tips-tips praktikal untuk membeli rumah pertama walaupun modal kita tak besar.

Siapa Saya Untuk Berkongsi Ilmu Membeli Rumah Pertama Dengan Anda? 

Saya merupakan seorang Jururunding hartanah berdaftar yang aktif di Negeri Perak dengan berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang hartanah. Saya mendapat pendidikan dari UiTM Shah Alam dalam bidang kursus Diploma Ukur Bangunan tahun 2001-2004.

Pengalaman sebagai pembantu penilaian hartanah selama 6 tahun banyak membantu dalam kerjayanya sebagai Jururunding hartanah dan juga pelaburan hartanah yang saya usahakan.

Saya juga pernah dijemput oleh beberapa agensi swasta untuk berkongsikan ilmu pengetahuan tentang hartanah dan pelaburan hartanah. Khidmat yang saya berikan membolehkan ramai orang dalam memiliki rumah untuk kediaman sendiri dan juga untuk tujuan pelaburan.

Baru-baru ini, saya telah menamatkan pengajian di INSPEN, dalam kursus Sijil Agensi Harta Tanah untuk tujuan membuka agensi harta tanah sendiri dan saya berharap,  dapat membantu masyarakat dalam memiliki hartanah sendiri dan melibatkan diri dalam pelaburan hartanah.

Oleh sebab itu, saya telah menghasilkan satu panduan sarat dengan informasi, tips dan panduan membeli Rumah Pertama Secara Paksa. 

MEMPERKENALKAN

Tekan butang “SAYA NAK ORDER SEKARANG” untuk buat pembelian segera!

Harga Biasa, RM299. Harga Sekarang Hanya RM 50. (JIMAT Lebih 70%)

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Rumah Pertama Rela Paksa

Ini merupakan ebook panduan langkah demi langkah untuk mereka yang ingin membeli rumah pertama dan ingin menceburkan diri dalam bidang hartanah.

TESTIMONI

Saya rasa ebook Rumah Pertama Rela Paksa ini membantu bagi mereka yang ingin memiliki rumah pertama dalam kehidupan masa kini. Kesabaran dalam setiap peringkat akhirnya membuahkan hasil apabila rumah yang diiklankan disewa penyewa dengan kadar sangat berbaloi. Ebook ini juga berkongsi cara-cara pembelian rumah secara sub-sales. Semoga penulis akan terus sukses dalam bidang diceburi.

Ihsan Zainal

MBR Consultancy

Perkongsian dalam bidang pelaburan hartanah yang pada dan straight to the point. Orang putih cakap “very frank and honest”. Tidak berselindung di sebalik kisah kisah syurga dan berbunga – bunga, tetapi realiti. Cara Shazali menulis juga bagaikan kita duduk bersembang dengan beliau. Bacaan yang santai dan mudah difahami. Sesuai untuk mereka yang baru berjinak – jinak dalam dunia pelaburan hartanah.

Dr Ahmad Firdaus

Pegawai Perubatan, Pengasas Medical Mythbusters Malaysia dan Pelabur hartanah

Pengalaman yang diceritakan ada banyak pengajaran yang boleh dijadikan sebagai rujukan. Banyak tips dan panduan dikongsikan. Sangat sesuai untuk mereka yang belum beli rumah dan mereka yang hendak bermula melabur dalam hartanah.  Yang penting Kuasai Ilmu kewangan sebelum melabur.  Best Best Best!!!

Abang Abu

Perancang Kewangan

8 Rahsia Besar Yang Saya Telah Masukkan Dalam eBook Ini Yang Pasti Akan Membantu Anda Lebih Cepat Mendapatkan Rumah Pertama…

Z

Cara nak beli rumah pertama yang mampu dibeli

Tak perlu tunggu lama-lama. Anda boleh dapatkan rumah pertama dengan segera. Dalam ebook ini saya ceritakan cara mendapatkan rumah yang mampu dibeli.
Z

Tips mudah untuk menyelesaikan masalah deposit rumah

Deposit memang wajib ada tapi ramai yang tak tahu cara mendapatkannya. Dalam ebook ini saya kongsikan pengalaman saya sendiri, bagaimana saya dapat kumpul deposit dengan cara yang mudah.
Z

Cara berurusan dengan ejen supaya tak ditipu

Nak dapatkan rumah biasanya kita akan berhubung dengan ejen atau tuan rumah. Dalam ebook ini saya berikan tips penting supaya kita tak dapat ditipu oleh ejen-ejen yang memanipulasi.
Z

Cara memohon pinjaman dengan bank supaya cepat lulus

Ramai orang ingat susah nak dapat pinjaman bank. Saya dedahkan rahsia yang saya dapat daripada pegawai bank sendiri tentang teknik nak dapatkan pinjaman dengan mudah.
Z

Teknik mencukupkan kelayakan walaupun asalnya anda tak layak

Gaji tak cukup? Jangan risau. Ada cara simple nak bagi anda layak walaupun gaji tak besar. Semuanya saya dedahkan dalam ebook ini.
Z

Tips mencantikkan rumah pelaburan.

Bagaimana nak buat rumah yang “tak cantik” boleh menarik perhatian penyewa rumah anda. Saya berikan tips deco yang mudah diikuti. Takde asas deco pun boleh buat.
Z

Panduan buat duit melalui hartanah.

Saya dedahkan bagaimana cara mudah nak dapatkan penyewa rumah dan bagaimana cara anda boleh menambah hartanah anda untuk disewa walapun gaji anda tak besar.
Z

Topik istimewa - 6 Quick Tips membeli rumah pertama

Ini sesuatu yang sangat istimewa. Saya kumpulkan 6 tips yang pantas supaya anda boleh beli rumah pertama secepat mungkin.

HARGA AKAN DINAIKKAN BILA-BILA MASA:

Tekan butang “SAYA NAK ORDER SEKARANG” untuk buat pembelian segera!

Harga Biasa, RM299. Harga Sekarang Hanya RM 50. (JIMAT Lebih 70%)

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Selepas Membaca Dan Mengamalkan Apa Yang Ada Dalam Ebook Ini Anda Pasti …

Z

Terus boleh memburu rumah pertama idaman anda

Anda akan faham dan tahu prosedur beli rumah serta boleh memulakan langkah pertama membeli rumah pertama anda. Dengan 6 Quick Tips yang saya berikan dalam ebook ini, anda dapat melakukannya dengan mudah.
Z

Dapat membeli rumah dengan harga yang murah

Ramai orang beranggapan harga rumah semuanya mahal. Sebenarnya ada sahaja rumah yang boleh dibeli dengan harga jauh lebih murah. Dalam ebook ini saya dedahkan cara dengan detail dan praktikal.
Z

Menjadi pelabur hartanah yang menguntungkan

Dalam ebook ini saya sudah kumpulkan cara-cara buat pelaburan hartanah yang menguntungkan. Ingat! Lambakan hartanah pada harga murah akan berlaku sekitar Oktober 2020 sehingga di awal tahun 2021. Dapatkan panduan ini sebagai persediaan anda.
Z

Menjalankan bisnes hartanah yang menguntungkan

Saya juga kongsikan kepada anda bagaimana saya buat supaya rumah sentiasa ada penyewa supaya boleh memberikan pulangan kepada anda sepanjang masa.
Z

Lulus pinjaman dengan cepat

Saya telah kongsikan cara memohon dengan bank supaya cepat lulus. Saya juga telah senarai bank-bank yang boleh anda berurusan.
Z

Elakkan diri daripada ditipu

Melalui pengalaman saya, saya masukkan sekali tips bagaimana kita dapat elakkan diri daripada ditipu semasa buat urusan jual-beli rumah

Ebook Ini Untuk Anda Jika …

Z

Anda belum pernah beli rumah lagi dan merancang untuk beli rumah pertama

Z

Anda Nak beli rumah pertama tapi berfikir dua-tiga kali, maka ebook ini akan bantu anda membuat keputusan 

Z

Anda berminat nak beli rumah pertama dengan tujuaan melibatkan diri dalam pelaburan hartanah tetapi tidak tahu bagaimana nak mula

BONUS KHAS ISTIMEWA

BONUS #1

AUDIO BOOK RUMAH PERTAMA PAKSA RELA

PERTAMA DI MALAYSIA!

BERNILAI RM67!

Ya, Ebook Rumah Pertama Paksa Rela Dalam Bentuk Rakaman Audio. Dengarkan saya membaca setiap baris ayat. Seolah-olah anda sedang hadir seminar hartanah. Anda boleh dengar dan hayati bila-bila masa tanpa perlu membuka ebook, sama ada di Komputer, malah sambil menunggu tempahan makan di restoran, anda pasangkan dihandfon anda dan dengar melalui earphone. 

BONUS #2

6 RAKAMAN VIDEO TIP TAMBAHAN PELABURAN HARTANAH

BERNILAI RM127!

Seandainya anda merancang untuk menceburi perniagaan dalam bidang hartanah, saya kongsikan dengan anda beberapa panduan yang dapat membantu anda sepak mula kerjaya anda. Antaranya:

Z

3 Kaedah Naik Sewa Rumah

Z

5 Tips Deposit

Z

Kenapa Perlu Utamakan Aliran Tunai

Z

Kenapa Penting Perjanjian Sewa

Z

7 Tips Cantikkan Rumah

Z

Kenapa Rumah Pertama Bukan

Berapa Harga Ebook RUMAH PERTAMA PAKSA RELA? (Hint: Bukan RM749)

Harga normal set lengkap ebook Rumah Pertama Paksa Rela biasanya bernilai RM749. Kos untuk mengupah grafik designer sahaja mencecah ribuan ringgit.

Tetapi memandangkan ebook ini adalah Pelancaran Ebook Pertama saya, maka dalam tempoh promosi ini, saya nak bagi diskaun sebanyak RM709!

Jadi anda perlu bayar RM50, untuk dapatkan 1 ebook yang bernilai RM97, 1 Audio Book bernilai RM67 dan kesemua 6 rakaman video tips pelaburan hartanah bernilai RM585. Tetapi  Hanya untuk 100 orang pertama yang bertindak pantas sahaja. Kemudian harga akan dinaikkan seperti dalam jadual berikut.

Anda Beberapa Ketika Sahaja Untuk Dapatkan Akses Kesemuanya!

Dapatkan Rumah Pertama Paksa Rela Sekarang!

 

HARGA AKAN DINAIKKAN BILA-BILA MASA:

Tekan butang “SAYA NAK ORDER SEKARANG” untuk buat pembelian segera!

Harga Biasa, RM299. Harga Sekarang Hanya RM 50. (JIMAT Lebih 70%)

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

DISCLAIMER: Tulisan, Audio dan video dalam  ebook Rumah Pertama Paksa Rela ini bukanlah khidmat pembelian, pelaburan, nasihat kewangan. Pelanggan digalakkan dan dinasihatkan mendapatkan khidmat nasihat daripada perunding bertauliah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara khusus yang bersesuaian dengan kedudukan kewangan pembaca.

Pihak penulis dan penerbit sedaya upaya memastikan maklumat di dalam audio, video dan ebook ini bertepatan ketika ia ditulis, dirakam dan diterbitkan. Penulis dan penerbit tidak boleh dianggap memberi perkhidmatan nasihat kepada pelanggan. Pelanggan digalakkan mendapat khidmat nasihat daripada pakar yang berkelayakan dan kami tidak bertanggungjawab atas sebarang kerugian yang timbul akibat penggunaan e-learning ini secara langsung atau tidak langsung.